Eğitim Haberleri

2017 YGS Soru ve Cevap Anahtarı

2017 YGS Soruları – 2017 YGS Cevap anahtarı

12 Mart 2017 tarihinde gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavının 2017 YGS soruları ve cevap anahtarı ÖSYM’nin resmi İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı. 09.45’te sınavların yapıldığı salonlarda 09.46’dan sonra gelen çok sayıda öğrenci YGS sınavına giremedi. Sınava giremeyen birçok öğrenci kapının önünde gözyaşı döktü.
Bu yıl 2 milyon 265 bin 902 adayın başvurduğu YGS, 7 bin 646 binada 350 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi.
YGS’de doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak. Yani her dört yanlış için bir doğru cevap düşülecek.
Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.

YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.
İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.
2017 YGS Soru ve Cevap Anahtarı için tıklayınız
Özel Üniversite Ücretleri için tıklayınız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu