Eğitim Haberleri

2015 ÖSYSde Kapatılan ve Yeni Açılan Üniversite Bölümleri

2015 ÖSYS Kılavuzuna göre kapatılan bölümler, yeni açılan Üniversite Bölümleri ve Puan türü değişen bölümler aşağıda tablo olarak paylaşılmıştır.
6- 4 Temmuz arasında yapılacak olan tercihlerde ÖSYMnin yayınladığı kılavuzda geçen yıla göre bazı değişiklikler yapıldı.

Puan türü değişen bölümler ve yeni türleri
Hukuk fakültesine, işletme ve iktisat programlarına girişte kullanılan TM-2 puanı yerine psikoloji, felsefe, sosyoloji gibi programlara girişte dikkate alınan TM-3 puanı ile girilecek.
Aile ve tüketici bilimleri-TM-3, Bilgi ve belge yönetimi- TM-3, Bilim tarihi-TM-3, Gastronomi ve mutfak sanatları (mtok)-TS-1, Grafik tasarımı-TM-2, Hukuk- TM-3, Moda tasarımı (fak)-TM-2, Moda ve tekstil tasarımı-TM-2, Rekreasyon yönetimi (mtok)-TS-2, Seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği (mtok)-TM-1 Takı tasarımı (fak)-TM-2, Turizm işletmeciliği (mtok)-TM-1

7 tane 2 yıllık, 25 tane de 4 yıllık olmak üzere toplam 32 yeni program açıldı. Uçak ve uzay mühendisliği, film tasarımı ve yazarlık Müzecilik, spor yöneticiliği, maden ve cevher hazırlama mühendisliği gibi programlar yeni açılırken, El sanatları tasarımı ve üretimi, enformasyon teknolojileri, genetik ve biyoinformatik, grafik gibi bölümler kapanan bölümler arasında yer almaktadır.
Konu ile ilgili görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.
yeni-acilan-programlar kapatılan-programlar degisen-bolumler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu